Nikâh Memurluğu

ALAPLI BELEDİYESİ EVLENME MÜRACAATI

Müracaat için çiftlerden birinin Alaplı  Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmesi yeterlidir.Evlenecek çiftlerin müracaata birlikte gelmesi gerekmektedir.

Çiftler Alaplı dışında ikamet ediyorsa, erkeğin veya bayanın ikametinin bağlı bulundukları Belediyenin Evlendirme Memurluğundan ikisi beraber  İzin Belgesi ve 3 adet resim getireceklerdir.

1-SAĞLIK RAPORU: Evlenme işlerine mahsus sağlık raporu(Aile hekimliği veya her hangi bir sağlık kuruluşundan alınacaktır.)

2-NÜFUS CÜZDANI: Müracaat sırasında nüfus cüzdan aslı  (nüfus cüzdanları fotoğraflı ve bekar ibareli olacaktır.)

3-VESİKALIK FOTOĞRAF (4 ADET): Fotoğraflar Evlenme Yönetmeliğine uygun, (Baş örtülü resimler alın ve çene açıkta olmak şartıyla) renkli ve son 6 ay içinde çektirilmiş olacaktır. Fotokopi fotoğraflar kabul edilmeyecektir

4-A-4 BÜYÜKLÜĞÜNDE ZARF (1 ADET) (Kırtasiyeden)

EK BİLGİLER:
Kadın dul veya boşanmış ise, evlenebilmesi için 300 günlük İddet Süresinin geçmesi gerekmektedir.
Bu süre geçmemiş ise, iddet süresinin kaldırılması için Aile Mahkemesinden Mahkeme Kararı getirilecektir.)

EVLENME YAŞI: 18 yaşını doldurmuş herkes başka bir kimsenin iznine bağlı olmaksızın evlenebilir.

YAŞI KÜÇÜK OLANLAR:
a-17 yaşını  doldurmuş kız veya erkeklerin evlenebilmesi için, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği alınacaktır.. Müracaata anne ve babası ile gelinecektir. Anne veya Babadan biri ölmüş ise Nüfus kaydı ile belgelenecektir.
b-16 yaşını doldurmuş erkek veya kadının evlenebilmesi için Mahkeme Kararı getirmesi gerekmektedir.

Bayanlar Evlendikten sonra, önceki soyadını evlilik soyadı ile birlikte kullanmak isteyenler;

4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 187. Maddesi uyarınca, Birimimizce verilen 2 adet dilekçeyi dolduracaklardır.

YABANCI EVLENMELER;

Yabancı uyruklular kendi ülkelerinden Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi (APOSİTELLİ) ve Doğum belgesi alacaklardır.

Türkiye’deki Konsolosluklardan alınacak olan Evlenme Ehliyet Belgeleri Ankara’dan alınmış ise Dışişleri Bakanlığına,İstanbul’dan alınmış ise Valilik makamına onaylatılacaktır.

Nikah Memuru

Yaşar EROĞLU

0533 9553618

Nikah Memurluğu birimimiz, eski Tansa binasının ikinci katındadır. (Metin Market üstü-Belediye Kültür Salonunun alt katı)