Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Karşıyaka Cumhuriyet Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Bilim ve Teknoloji eski Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün katkılarıyla yapımı 1 yılda tamamlanarak hizmete açılan Karşıyaka Cumhuriyet Parkında incelemelerde bulundu. Aile Parkında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tekin’e CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı Buğra Tekin, Alaplı Karşıyaka Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve Karşıyaka esnafı eşlik etti.

Tekin,  Alaplı'mıza ve Karşıyaka Mahallemize yakışır bir hizmeti kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu parkın yapımında katkıları olan Bilim ve Teknoloji eski Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye Alaplı halkı adına çok teşekkür ediyorum. Alaplı'mıza ve Karşıyaka Mahallemize çok güzel bir Aile Parkı kazandırdık. Burada daha önce Halk Otobüsleri vardı. Onlara daha uygun bir alan bularak yerleştirdik. Yaklaşık 1 yıl süren bir çalışmanın ardından parkımızı vatandaşların hizmete açtık. Bugün bu güzel havada vatandaşlarımız parka gelerek çocuklarıyla birlikte çok güzel vakit geçiriyorlar. Parkımız kısa bir süre önce hizmete açılmasına rağmen vatandaşlarımız çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Bu bizleri çok mutlu ediyor.  Ayrıca İlçemiz Batı Karadeniz’in girişi olduğu için her gün Karayolundan 20 bin araç geçişi oluyor. Geçerken İlçemizin bu güzelliklerini görüyorlar. Yolun karşısında deniz dolgu alanımız var.12 dönümlük alanı biz doldurarak yaklaşık 30 dönüme kadar çıkardık. Bu alana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun destekleriyle büyük bir Aile Parkı yapacağız. Projesi bitmek üzere inşallah en kısa sürede oraya da başlayacağız. Mahallelerimizde eksik yerlerimiz var bunları biliyoruz. Onları tamamlamak için çalışıyoruz. En büyük sıkıntımız yollarımız. Özelikle pazaryeri yolu. Asfalt ihalesi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde pazaryeri yolunu asfalt yapacağız. İlçemize daha güzel hizmetler kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”