ALAPLI BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

25.12.2021 tarihinde İlçemiz Karşıyaka Mahallesinden gelen bir ihbarı değerlendiren Alaplı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaralı buldukları sokak köpeğini Belediyemiz Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim etmişlerdir. Yaralı köpeğin ilk müdahalesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Belediyemiz Veteriner Hekimi tarafından yapılmış olup yapılan değerlendirmede; “Yaralı köpeğin bronkopnömoniden dolayı burunda irinli akıntı, gözlerde lakrimasyon artışı, solunumda azalma, hipotermi, dehidrasyon ve ishal saptanmıştır. Yaralı köpeğin tedavisi devam ederken Sosyal Medyada Köpeğin gözlerinin dağlanmış olduğu ve işkenceye maruz kaldığı şeklinde haber ve paylaşımlar yapılmıştır. Köpeğin gözlerinde herhangi bir dağlama veya yaralama tespit edilmediği Veteriner Hekimin ilk müdahalesinde anlaşılmıştır. Göz çevresinde oluşan yaralar ve kanamalar lakrimasyon artışı sonucu oluşmuştur. Sosyal Medyada yapılan haber ve paylaşımların yapılan değerlendirmeler çerçevesinde gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Yaralı sokak köpeğinin tedavisi Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde devam ederken 26.12.2021 tarihinde tüm müdahale ve yapılan tedavilere rağmen öldüğü bildirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.