Alaplı Belediyesi olarak, %8 olan KDV oranı 15.02.2022 tarihinden bu yana % 1 olarak su faturalarına yansıtılmaya başlanmıştır.

Alaplı Belediyesi olarak, %8 olan KDV oranı 15.02.2022 tarihinden bu yana % 1 olarak su faturalarına yansıtılmaya başlanmıştır.

Değerli Hemşehrilerim;

Alaplı Belediyesi olarak, Su Satış Tarifelerinde %8 olan KDV oranının, 13 Şubat 2022 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar gereği %1 olarak uygulanması için gerekli çalışmalar başlatılmış olup, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra 15.02.2022 tarihinden itibaren Su Satış Tarifelerinde tüm abone gruplarında KDV oranı faturalara %1 olarak yansımaya başlamıştır.

Alaplı Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de halkımızın her daim yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. İlçemizde koronavirüs salgının en ağır olduğu süreçte Su Satış Tarifelerinde 4 ay boyunca %20 oranında indirim uygulamış ve 2021 yılında da vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan ve pandemi sürecinde gerekli hijyeni sağlanması açışından hayati önem taşıyan, yaşam kaynağımız olan suya zam yapmayarak  vatandaşımızın yanında olduğumuzu ve bundan sonraki süreçte de Belediyemize düşen her türlü fedakarlığın da yerine getireceğimizi belirtmek isteriz.

Su Satış Tarifelerinde gerekli düzenlemeler sonucu uygulanmaya başlanan indirimin halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.