ALAPLI BELEDİYESİ IOS MOBİL VE QR (KAREKOD) UYGULMASINI FALİYETE GEÇİRDİ.

ALAPLI BELEDİYESİ IOS MOBİL VE QR (KAREKOD) UYGULMASINI FALİYETE GEÇİRDİ.

Alaplı Belediyesi dijital dönüşümde önemli bir adım daha atarak, vatandaşların cep telefonlarından e-belediye işlemlerini kolayca yapabileceği ‘Alaplı Belediyesi IOS Mobil ile QR (Karekod) uygulamasını’ faaliyete geçirdi.

Alaplı Belediyesi, bilgi teknolojilerine bağlı yaşanan değişimlere ayak uydurarak, teknolojik altyapısını gün geçtikçe yeniliyor. Daha önce Android cep telefonlarında e-Belediye uygulamasını faaliyete geçiren Alaplı Belediyesi IOS Mobil ve QR (Karekod) uygulamasını da hayata geçirerek vatandaşların Alaplı Belediyesi Kurumsal Mobil Sayfasına kolayca ulaşımını sağlıyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Vatandaşların Belediye işlemlerini daha kolay yapabilmesi için uygulamaları cep telefonlarına indirmelerini istediklerini söyledi.

Çağın getirdiği yenilikleri kurumsal çalışmalara entegre etmenin önemli olduğuna dikkat çeken Tekin, “Artık hepimizin cep telefonu var, internet paketi var ve tüm dünya parmaklarımızın ucunda. Biz de hemşehrilerimizin belediye binasına gelmesine gerek kalmadan birçok işlemi cep telefonu veya tablet üzerinden gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla Karaekod ve mobil uygulamaları hayata geçirdik. Gecen yıl Android telefonlarından play store üzerinden Alaplı Belediyesi mobil sayfasını indiren yaklaşık 2 bin civarında vatandaşımız Belediyeye gelmeden işlemlerini daha kolay ve güvenli bir şekilde yapabiliyorlar. Şimdi de IOS cep telefonlarında bu uygulamayı başlattık. Apple store üzerinden Alaplı Belediyesi uygulamasını indiren vatandaşlarımız Belediye ile ilgili tüm işlemlerini yapabilecekler. Vatandaşlarımız indirdikleri uygulamalardan Su, Emlak, Çevre Temizlik ve her türlü ödemelerini 7/24 saat yapabilirler. Ayrıca inşaat, aşınma oranları, Arsa m2 ve birim fiyatlarını öğrenebilirler. Haberlere, duyurulara, etkinlik takvimine, nöbetçi eczane ulaşabilecekler. Talep, istek ve önerilerde bulunabilecekler. Ayrıca İOS/Android cihazı üzerine yükleyeceğiniz herhangi bir QR (Karekod) okuma uygulaması yardımıyla da Alaplı Belediyesine kolayca ulaşabilirler.”