ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN'DEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN'DEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tekin, mesajında, şunları şunları söyledi; “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan kutlu bir mücadelenin meşalesini yakmıştır.
Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluşumuzun destansı mücadelesini Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayıldığı tarihtir.
Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle pekişen ve Türk gençliğine armağan edilen bu emanete sahip çıkmak, hepimize düşen tarihi bir görev ve sorumluluktur. Bu görev ve sorumlulukta hiç şüphesiz en büyük servetimiz gençlerimizdir.
“Bütün ümidim gençliktedir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce yaktığı ve dün, bugün ve yarınlarımızı aydınlatan kurtuluş mücadelesinin meşalesini hep birlikte yarınlara taşıyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz sevgi, saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."