MİNİK ÖĞRENCİLERE TOPLADIKLARI BİTKİSEL ATIK YAĞLARI ALAPLI BELEDİYESİNE TESLİM ETTİ.

MİNİK ÖĞRENCİLERE TOPLADIKLARI BİTKİSEL ATIK YAĞLARI ALAPLI BELEDİYESİNE TESLİM ETTİ.
MİNİK ÖĞRENCİLERE TOPLADIKLARI BİTKİSEL ATIK YAĞLARI ALAPLI BELEDİYESİNE TESLİM ETTİ.
Alaplı Şehit Mahir Yener İlkokulu’nda öğrencilere çevre ve doğayı koruma bilinci aşılamak üzere başlatılan Atık Yağ Geri Dönüşüm projesi kapsamında toplanan bitkisel atık yağlar, Alaplı Belediyesi görevlileri tarafından teslim alındı.
Alaplı Şehit Mahir Yener İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, ‘Atık Yağ Geri Dönüşüm Projesi’ kapsamında Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret etti. Minik öğrencileri kapıda karşılayan Başkan Tekin, öğrencilerle yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.
‘Atık Yağ Geri Dönüşüm Projesi’ni başlatan Alaplı Şehit Mahir Yener İlkokulu öğretmeni Derya Kuşcuoğlu, öğrencilerinin kendi çabalarıyla atık yağ topladıklarını ifade ederek, kampanya ile asıl amaçlarının çevreye duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Öğrencilerin yaklaşık 100 litre civarında atık yağ topladığını ifade eden Kuşcuoğlu, “Öğrencilerimizi çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirmek bizim görevimiz. Derslerimizde anlattıklarımızı eyleme dönüştürdük. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile birlikte Sıfır Atık projesine katkıda bulunmaya karar verdik. Evlerimizde biriktirdiğimiz Atık yağları geri dönüşüme kazandırmak istedik. En büyük amacımız bu bilinçle yetişen nesiller ile sıfır atık konusunu topluma yaymayı hedefliyoruz. Bizlere Sıfır Atık kapsamında desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Vedat Yılmaz’a, Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cevat Çevik’e, Okul Müdürümüz Hamza Er’e, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve projemize kayıtsız kalmayan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, minik öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “İlçemizde geri dönüşüm adına yapılan her faaliyeti destekliyoruz. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Atık yağ toplayarak Belediyemize teslim eden minik öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Fotoğraflar