Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekin, mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84'üncü yılında, milletçe minnet, özlem ve rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” diyen Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır. Ulu Önder’in “Ey büyük eserimdir” dediği Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözüyle de bu sorumluluğumuzu bizlere hatırlatmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."