ALAPLI'NIN GELECEĞİ İÇİN SENDE İKAMETGAHINI ALAPLI’YA TAŞI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, vatandaşlara ikametgahını Alaplı’ya taşıma çağrısında bulundu.

Tekin, yaptığı açıklamada, Alaplı’nın hizmet kalitesini arttırmak için güçlü bir nüfusa gerek olduğunu söyledi.  Alınan her ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantaj olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

"Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da İlçemizde resmen ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacaktır. İlçe Merkeziminiz resmi nüfusu 20 bin 447'dir.Ancak resmi olmayan nüfusu 27 bin civarındadır. Özellikle ikametgahları köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın ilk ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları şehrimiz için büyük önem taşımaktadır. Alınan her ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2022 tarihine kadar ikametini şehrimize alması, hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar.  Tüm hemşerilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyorum."