ALAPLI BELEDİYESİ 57 YAŞINDA...

ALAPLI BELEDİYESİ 57 YAŞINDA...

57 yıl önce Eyüp Yaman ve ekibinin zor şartlarda ve kısmi imkanlarla kuruluşunu başlattığı Alaplı Belediyesi, dönemim Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Başbakan Süleyman Demirel ve İçişleri Bakanı Faruk Sükan imzalı üçlü kararname ile 28 Şubat 1966 yılında Alaplı Belediyesi kurulmuştur.

Yasa gereği 15 Mayıs 1966 yılında yapılan seçimlerin ardından rahmetli Eyüp Yaman kurucu Belediye Başkanı olmuş ve görev süresi boyunca İlçemize sayısız hizmetler kazandırmıştır.

Eyüp Yaman, Fahrettin Yazgan, Mehmet Sözer, Seçkin Tekin, Ahmet Zeki Atalay, Sedat Atalay, Muhabbet Tezel, Nevzat Çimenoğlu, Faruk Çaturoğlu ve Ekrem Yazıcı, Alaplı Belediyesinin bu günlere gelmesinde büyük emekleri ve katkıları vardır. Tüm Belediye başkanlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli olan Başkanlarımıza Allahtan Rahmet diliyorum.

Doğduğum, büyüdüğüm bu kente bugün hizmet etmeyi nasip eden rabbime şükrediyor ve siz değerli Alaplı halkına hizmet etmekten gurur duyuyorum. Bizler 57 yıldır omuz omuza vererek bu kent için hizmet üreten kocaman bir aileyiz. 2014 yılında devraldığımız bu Bayrağı en iyi şekilde taşımak için Belediye meclis üyelerimiz başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte var gücümüz çalışıyoruz.  Halkımızdan aldığımız güç ile yorulmadan, yılmadan, sabır ve azimle Alaplı’mızı en iyi yerlere getirmek için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Alaplı’mıza hizmet eden, gelişmesi için bir çivi çakan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Alaplı Belediyemizin 57. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”