TEKİN " BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

TEKİN " BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Tekin, mesajında şunları kaydetti: ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe binlerce isimsiz şehidimizin kanıyla yazdığımız, eşsiz kahramanlığın tüm dünyaya ilanı olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Sonuçları ve seyri itibarıyla Dünya tarihinin akışını, Milletimizin kaderini değiştiren Çanakkale Savaşları, tüm mazlum milletlere de örnek olmuş, dünyada eşi benzeri görülmeyen büyük bir kahramanlık destanıdır.
İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor’ diyerek Türk Milletinin hislerine tercüman olduğu Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri bir şiir olmaktan öte Türk Milletinin belleğinde derin izler bırakan Çanakkale Savaşının çetin koşullarını da göz önüne seren bir belge niteliğindedir.
“Çanakkale geçilmez” sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları; büyük bir kahramanlık destanının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, Milletimizin, bulunamayacağı fedakarlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır. İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi; Milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahiptir. “
Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu destanı yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden veya hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."