Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin, 2020 yılında yapılan Belediye çalışmalarına Meclis toplantısında değerlendir...

Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin, 2020 yılında yapılan Belediye çalışmalarına Meclis toplantısında değerlendir...
Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin, 2020 yılında yapılan Belediye çalışmalarına Meclis toplantısında değerlendir...
AFET KONUTLARI TAPU
Alaplı’da 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanda konutları zarar gören vatandaşlar için yapılan Tepeköy Mahallesi’ndeki 150 afet konutunun tapu sorunu çözülemiyordu. Biz göreve gelirken mahalle sakinlerine tapu sorunu çözeceğiz diyerek bir söz vermiştik. 10 bloktaki 150 konutun tapu sorununu hem Belediyemizi, hem de afet konutları sakinlerini mağdur etmeyecek şekilde çözmek için gerekli çalışmaları başlatmıştık. Yapılan görüşmeler ve uğraşlar sonucunda Tapu ve Kadastro Müdürlüğünde atılan son imzalarla birlikte Afet konutları sakinleri artık tapu sahibi oldular. 21 yıllık sorunu çözmek bize nasip oldu. Burada Muhtarımız Turan Özmen’in de büyük emekleri var. Belediye birlikte özverili bir çalışma örneği sergiledi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Tapular başta Afet Konutları sakinlerine ve İlçemize hayırlı olsun.
MOLLABEY YOLU
Alaplı Belediyesi olarak şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla başlattığımız bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyoruz. Karşıyaka Mahallesi terminal karşısındaki İlçemize giriş yolunu bölünmüş yol yaparak trafik daha güvenli hale getirdik. Bununla birlikte araç trafiğini yoğun olduğu 35 köye ulaşımı sağlayan mollabey yolunda ise altyapı, kaldırım ve bölünmüş yol çalışmalarını tamamladık. Yine o bölgede kapalı pazaryeri ve Fatih köprüsü kesişimindeki kavşakta yenileme çalışması yapıyoruz. Sanayi yolunu orta refüj yaparak bölünmüş yol haline getiriyoruz. Yine kavşakta ışıklandırma yaparak o bölgeyi aydınlatacağız. Trafik ikaz lambaları koyarak daha güvenli hale getireceğiz.
ÇAY BAHÇESİ VE ŞELALE YENİLEME
Koronavirüs salgını sürecinde Belediyemize ait çay bahçesi çevresinde yenileme çalışması başlattık. Öncelikle yapay şelaleyi baştan aşağıya yenileyerek işe başladık. Şelalede yenileme çalışması hemen hemen bitmek üzere, bir yandan da ekiplerimiz çevre düzenlemesi çalışmasına devam ediyor. Tüm bu alandaki çalışmalar tamamlandığında Çay bahçesi çok daha güzel ve ferah bir hale gelecek.
KESON KUYU DEPO
Çay boyu Ertuğrul Gazi Caddesi Keson Kuyunu olduğu alda 650 metrekare kapalı alan sahip bir depo yaptık. Yine o bölgede yaşayan çocuklarımız için park çalışmalarına devam ediyoruz. Yine altyapı ve yol yenileme çalışmalarımız olacak.
· 2020 yılında her ne kadar salgınla mücadeleye ağırlık versek te belediyemizin asli işleri ile sosyal belediyecilik anlamında bir çok hizmetleri de gerçekleştirdik. Bunların en başında geleni İlçe merkezinde bulunan şadırvan ve Cumhuriyet Caddesindeki altyapı çalışmalarıdır. Bu alanda başta şadırvanı ve kaldırımları yeniledik.Zemini baskı beton yapmak suretiyle rengarenk hale getirdik. İlçe merkezini görsel olarak daha güzel bir görüntüye kavuşturduk. Vatandaşlarımızın dinlenmeleri için oturma alanlarını yeniledik.
· 10 dönüm olan 690 Evler mezarlığı yanında 40 dönüm yeni mezarlık yeri kazandırdık.
· Kefken altında bulunan ana su deposunu yenileyerek çevre düzenlemesi çalışmasını tamamladık. 2 bin 200 metre ana su hattını yeniledik.
· Bizim için çok önemli bir hizmet olduğunu düşündüğüm 3 Evler mevkilinden Mollabey yoluna kadar yeni bir imar yolu açarak altyapısı ve kaldırımlarını yapmak suretiyle yolumuzu betonlayarak ulaşıma açtık.
· 2020 yılında başlayan Hastane inşaatı ile birlikte Belediye olarak yol genişletme çalışmalarına başladık.15 metre genişliğinde yaptığımız yol ile birlikte park alanlarını hazırlayarak sosyal donatıları ile birlikte hastane çevresi çok güzel bir hale getireceğiz.
· 1050 Evler D bloklar çevresinde başladığımız beton yol çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtık.
· Yeni Siteler Mahallesi B bloklarında altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Bu yıl içinde de çocuklar için park, oturma alanları ve fitnes aletleri koyacağız.
· İlçe merkezindeki aydınlatmaları komple yeniledik.
· İlçemizdeki altyapıyı komple temizleyerek elden geçirdik.
· Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyası vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. İnşallah budan sonraki her Cumhuriyet bayramında kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz.
· Yine Cumhuriyetimizin 97. Yılında koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlarımız evlerinin balkonlarından, pencerelerinden ve Atatürk Anıtı önünde Türk bayrakları eşliğinde İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söyleyerek Cumhuriyetimizin 97. yılını coşkuyla kutladık.
· Mahallerimizde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürdük.
· Karşıyaka Mahallesi deniz dolgu alanında deniz dolgusu, zemin ve çevre düzenleme çalışmalarında devam ettik.
· Karşıyaka Anadolu Lisesi yolunda düzenlemeler yaparak kaldırımlarını yeniledik.
· İtfaiye karşısındaki yolumuzu altyapısını yenileyerek yolu betonla kaplayarak halkımızın hizmetine açtık.
· Kapalı pazaryerinde şadırvan, bay- bayan tuvaletleri, bay-bayan mescitti yenilerek hizmete açtık.
· Hayvan barınağını yenileme çalışması başladık.